Sociale media in normaal Nederlands [Dutch]

Woensdag 28 april heb ik op het Syntens event Groeien met Sociale Netwerken een presentatie gegeven “Sociale media in normaal Nederlands”. In deze presentatie probeer ik in normale woorden (en beelden) uit te leggen wat met de term “sociale media” bedoeld wordt, wat we zien gebeuren en wat dat voor ondernemers kan betekenen. Dus niet de hype achterna, maar een concreet verhaal met voorbeelden, een paar belangrijke technologieĆ«n en 6 concrete stappen die ondernemers nu kunnen zetten als ze aan de slag willen met sociale media.

Mijn belangrijkste conclusies: stap niet in sociale media omdat u het gevoel heeft dat het “moet”; kijk of het past bij uw doelen en doelgroep en bepaal dan uw strategie. Leer te luisteren en weet dat de oude manier van bedrijfscommunicatie (zenden, corporate nieuwsbrieven, 1-richtingsverkeer) niet meer werkt. Meng u in de conversatie. En als u besluit sociale media in te zetten, zorg dan dat het gebruik een onderdeel is van de normale werkprocessen, niet iets dat mensen erbij moeten doen. In de trajecten die wij bij klanten doen zie je vaak dat dat laatste de sleutel tot succes is.

Meer weten? Vragen of commentaar naar aanleiding van deze presentatie? Neem contact met me op!
De slides kunt u vinden op slideshare:

(cross-posted op thisexperiencerules.com)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>